Subsidies en vergoedingen voor ruimtelijke adaptatie

 

Voor ruimtelijk adaptieve maatregelen zijn voor inwoners van de gemeente Rhenen de volgende subsidies / regelingen beschikbaar:

 

Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Heeft de subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven. Deze kan aangevraagd worden door een stichting, vereniging of een persoon namens een groep. Veel verschillende initiatieven komen in aanmerking voor de subsidie.

 

Waterschap Vallei en Veluwe

Heeft verschillende subsidies voor het vergroten van het waterbewustzijn, educatie en klimaatadaptatie. Het verschilt per subsidie wie de aanvraag kan doen, maar onder andere initiatieven van stichtingen, verenigingen en buurtprojecten (minimaal 6 personen) kunnen in aanmerking komen.

 

Provincie Utrecht

Heeft (nog) geen subsidies. Wel heeft de Provincie Utrecht samen met ‘Groen aan de buurt’ tijdelijke subsidie acties. Zoals de “voucherregeling Beleef en Bewonder” en de winactie “natuurprijs Groene Kroon”. Zodra zo’n actie loopt zullen wij hier aandacht aan geven in de nieuwsbrief, het gemeentenieuws en op social media.

Ook heeft ‘Groen aan de buurt’ een overzicht opgesteld van de fondsen die bewonersinitiatieven kunnen gebruiken. Deze kunt u hier bekijken.

 

De gemeente Rhenen

Heeft (nog) geen subsidies. Wel valt de aanleg van een groen-dak onder de duurzaamheidslening.

Vragen?

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente. 

Nieuwsberichten

Wilt u weten welke duurzame activiteiten er in Rhenen georganiseerd worden? Kijk dan bij de nieuwsberichten. 

© 2020 Duurzaamrhenen.nl