Informatieavond energiebesparing 13 januari 2020

Maak uw eigen huis energiezuinig!

Bent u eigenaar van een woning en wilt u beginnen met het energiezuiniger maken van uw eigen huis? Zoals het isoleren, zelf zonne-energie opwekken en eventueel opslaan of het afkoppelen van regenwater? Maandag 13 januari bent u welkom in het Huis van de gemeente voor alle informatie hierover.

Op deze bijeenkomst krijgt u handige tips en informatie over alle mogelijkheden voor energiebesparingen en diverse financieringsregelingen zoals de gemeentelijke Duurzaamheidslening. Ook mogelijkheden om van het aardgas af te gaan komen aan bod. U kunt er direct een afspraak maken voor een bezoek van een energieadviseur van het Platform Duurzaam Samenwerken, die voor u een vrijblijvend advies op maat maakt. Een bedrijf uit Ede geeft uitleg hoe u uw zelf opgewekte zonne-energie in accu’s kunt opslaan.

 

Informatieavond
Wanneer: maandag 13 januari, van 19:30 tot 21:00 uur
Waar:       Huis van de gemeente Rhenen

 

Energieloket

Heeft u vragen of wilt u nu al een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact op met Teun van Roekel van het energieloket. Email: energieloket@rhenen.nl. telefoon: (06) 10731261. Op donderdag 9 januari staat hij met de energiecaravan op de markt in Rhenen. U kunt hier terecht voor gratis advies.

 

Read More

Test-panel Kli-Maatje 23 januari 2020

Een klimaatbestendig en waterrobuust Rhenen

Test-panel op 23 januari in het Huis van de gemeente

Wilt u de nieuwe app Kli-Maatje testen?

We zoeken enthousiaste inwoners die de app Kli-Maatje willen testen op donderdag 23 januari van 19.00-20.30 in het Huis van de Gemeente. Er is koffie/thee en iets lekkers.

Met Kli-Maatje kunt u zien of uw adres kans heeft op overlast door hitte, droogte of extreme regenbuien. Ook geeft de app tips voor het verminderen van deze overlast in uw woning en tuin.

Aanmelden kan via klimaat@rhenen.nl.

Read More

Informatieavond 6 december in het Huis van de gemeente

Duurzaam Rhenen, helpt u mee?

Informatieavond 6 december in het Huis van de gemeente

Denkt u erover om energie te besparen in uw woning of over te stappen op een eigen energiebron? Uw energierekening wordt lager, u bent minder afhankelijk van energieleveranciers en het is goed voor het milieu. Maar hoe begint u hier aan? Of heeft u al wat gedaan en weet u niet goed wat u nog meer kan doen? Om het eenvoudig te maken, komt gemeente Rhenen samen met het Energieloket binnenkort naar u toe.

6 december informatie bijeenkomst

Bent u een woning eigenaar en wilt u beginnen met het energiezuiniger maken van uw woning? Of heeft u misschien al wat gedaan, maar wilt u verdere maatregelen nemen? Dan bent u op 6 december van harte welkom tussen 19:30 en 21:00uur in het Huis van de gemeente.

Op deze bijeenkomst krijgt u informatie over alle mogelijkheden voor energiebesparingen en diverse financieringsregelingen, onder andere de gemeentelijke Duurzaamheidslening. Ook mogelijkheden om van het aardgas af te gaan komen aan bod. U kunt er direct een afspraak maken voor een bezoek van een energieadviseur van het Plat DuS, die voor uw woonhuis een vrijblijvend advies op maat maakt.

Energieloket

Heeft u vragen of wilt u nu al een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact op met Teun van Roekel van het energieloket. Email: energieloket@rhenen.nl, telefoon: 06-1073 1261. 

Het energieloket komt weer met de Energie-caravan naar Rhenen toe:

  • 6 december tussen 9:00 en 12:00uur op de markt in Rhenen
  • 8 december tussen 10:00 en 13:00 uur bij de Coop in Achterberg.
Read More