Mijn bedrijf

Ook ondernemers moeten aan de slag om hun bedrijf energiezuiniger te maken. Vanaf 2023 wordt verwacht dat een bedrijfspand groter dan 100 m2 een verplicht Energielabel C heeft en ook wordt de Wet Milieubeheer tegenwoordig strenger gecontroleerd. Uw gebouw energiezuinig maken kan op verschillende manieren, zoals isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. Maar ook met het gedrag op de werkvloer kunt u energie besparen. Het is verstandig om tijdig uw energielabel te controleren, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen want voor u het weet, is het 2023.

Ook worden er verschillende testen aangeboden voor bedrijven om te bepalen op welke aspecten en bedrijf nog kan verduurzamen:

De MKB Energy CheckUp
Om kleine en middelgrote bedrijven een handje te helpen bij het energie besparen, riep VNO-NCW de MKB Energy CheckUp in het leven. Deze voorziet in een gratis online scan. De scan geeft benchmark gegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen. Na de check kunt u zelf bepalen of u offertes wilt opvragen en voor welke energiebesparende adviezen u dat wilt doen. De Energy CheckUp is ontwikkeld voor kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf en voor gebouwen in de horeca, dienstverlening, food, non-food en retail.

Energieprestatieadvies (EPA)
Met een EPA kan de energieprestatie van een gebouw verbeterd worden. Dit maatwerkadvies geeft aan welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen u kunt nemen op energiezuiniger te worden. Dat levert u een lagere energierekening, minder milieubelasting en een gezonder binnenklimaat. Een EPA wordt opgesteld door een gecertificeerde EPA-adviseur.

u

Vragen?

Gratis deskundig, onafhankelijk en persoonlijk advies? Bel het energieloket via 06-10731261 of mail: teun@energieloket-rhenen.nl

U

Meer weten over Duurzaam Rhenen?

Wilt u meer weten over Duurzame initiatieven in Rhenen?  Klik hier voor meer informatie...

Nieuws

Bekijk hier de laatste nieuwsberichten van en over Duurzaam Rhenen. Klik hier voor meer informatie...

© 2018 Duurzaamrhenen.nl