Wat kunt u doen?

 

Bij groene (duurzame) energie hoort ook bewust omgaan met die energie en een duurzame manier van verwarmen. Voorbeelden hiervan zijn energiebesparende maatregelen zoals isoleren, verwarmen op lage temperatuur en de lampen uit doen wanneer u de kamer verlaat.

U kunt op verschillende manieren thuis aan de slag met energiebesparende maatregelen. Met deze maatregelen gaat u duurzaam om met uw energie, maar er zijn nog meer voordelen. Uw energierekening daalt omdat u minder gas opstookt en minder elektriciteit verbruikt. Hiernaast krijgt uw woning een fijner leefklimaat, door minder temperatuurschommelingen en tocht.
Voordat u aan de slag gaat, is het handig om te weten hoe energiezuinig uw woning al is. Dit hangt bijvoorbeeld af van het bouwjaar van de woning. En van de aanpassingen die vorige bewoners eventueel al hebben aangebracht. U kunt dit nakijken in de (ver)bouwtekeningen, navragen bij de vorige bewoners of bijvoorbeeld een isolatiedeskundige, zoals het energieloket inschakelen.

 

 • Bespaartips:
  Ook zonder grote verbouwingen in huis kunt u al slimmer omgaan met energie. Tips hiervoor kunt u lezen op de website van Consumind en ‘iedereen doet wat‘ van de Rijksoverheid.
 • Isoleren:
  Door het aanbrengen van isolerende middelen voor uw vloer, dak, muren en glas is uw woning beter geïsoleerd. Zo verliest u minder warmte. Op de website van Milieu Centraal en Isolatie.net leest u meer over de mogelijkheden van isolatie.
 • Stappenplan aardgasvrij wonen:
  Met het verstoken van aardgas komt veel CO2 vrij. Streeft u ernaar om uw woning van het gas af te halen? Dan kunt u hiervoor het stappenplan volgen dat ontwikkeld is door Milieu Centraal.
 • Energiescan:
  Wilt u snel zien hoe en waar u energie kunt besparen? Dan kunt u online de gratis energiescan invullen. Deze scan berekent hoeveel energie (en geld) u kunt besparen en waar de meeste energie verloren gaat. Na het invullen van de energiescan ontvangt u een uitgebreid rapport.

 

Meer informatie

Meer lezen over de verschillende maatregelen? Kijk dan op:

Vragen?

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente. 

Nieuwsberichten

Wilt u weten welke duurzame activiteiten er in Rhenen georganiseerd worden? Kijk dan bij de nieuwsberichten. 

© 2020 Duurzaamrhenen.nl