Mijn bedrijf

 

Ook ondernemers moeten aan de slag om hun bedrijf energiezuiniger te maken. Vanaf 2023 wordt verwacht dat een bedrijfspand groter dan 100 m2 een verplicht Energielabel C heeft. Ook wordt de Wet Milieubeheer tegenwoordig strenger gecontroleerd. Uw gebouw energiezuinig maken kan op verschillende manieren, zoals isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. Maar ook met het gedrag op de werkvloer kunt u energie besparen. Het is verstandig om op tijd uw energielabel te controleren, zodat u maatregelen kunt nemen. Voor u het weet, is het 2023.

Er zijn verschillende testen voor bedrijven. Deze kijken naar de punten die een bedrijf kan aanpassen om nog duurzamer te zijn.

 

De MKB Energy CheckUp

De VNO-NCW heeft de MKB Energy CheckUp in het leven geroepen. Om kleine en middelgrote bedrijven een handje te helpen bij het energie besparen. De ‘Energy CheckUp’ bestaat uit een gratis online scan. De scan geeft de gemiddelde gegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen. Na de ‘Energy CheckUp’ kunt u zelf bepalen of u offertes wilt aanvragen en voor welke energiebesparende adviezen. De ‘Energy CheckUp’ is ontwikkeld voor kleine en middelgrote kantoren. En voor gebouwen in de horeca, dienstverlening, food, non-food en retail.

 

Energieprestatieadvies (EPA)

Een EPA kan de energieprestatie van een gebouw verbeteren. Dit maatwerkadvies geeft aan welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen u kunt nemen op energiezuiniger te worden. Dat levert u een lagere energierekening, minder milieubelasting en een prettige werkomgeving. Een gediplomeerd EPA-adviseur schrijft de EPA.

© 2019 Duurzaamrhenen.nl