Subsidies en vergoedingen

 

Op energiesubsidiewijzer.nl staat het overzicht van alle subsidies, BTW maatregelen en leningen. Ook voor VVE’s. Een paar veel gebruikte voorbeelden zijn:

Investeringssubsidie duurzame energie

Het RVO heeft een investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) opgezet. Deze subsidie is een vergoeding voor woningeigenaren en bedrijven, wanneer ze zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en/of pelletkachels willen kopen. De subsidie loopt tot en met december 2020. Op de website staat een lijst met apparaten die geschikt zijn voor de subsidie.

 

Duurzaamheidslening gemeente RHenen

U kunt bij de gemeente een lening aanvragen om maatregelen voor energiebesparing te betalen. U vraagt de lening aan voordat het werk is gedaan, met informatie uit offertes. De voorwaarden voor de duurzaamheidslening staan op de website van de gemeente. Hier kunt u de lening ook aanvragen. De rente die u betaalt over deze lening is voor de meeste woningeigenaren aftrekbaar in box 1 van de belasting over uw inkomen (inkomstenbelasting). Vragen hierover kunt u stellen bij de belastingdienst of uw belastingadviseur.

 

Laag BTW bedrag voor isolatiewerkzaamheden

Gaat u aan de slag met het isoleren van uw woning? Dan is het in uw voordeel om even goed naar de rekening te kijken. De arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal vallen namelijk onder het 9%-tarief. Dit kan zo’n 1300 euro schelen op de complete isolatie van een eengezinswoning. Voor sloopwerkzaamheden en het materiaal geldt wel het standaard 21%-tarief.

 

BTW op zonnepanelen terug krijgen

Met zonnepanelen op uw dak, bent u in een soort mini-energiebedrijfje en dus ‘ondernemer’. Koopt u zonnepanelen, dan kunt u de BTW (21%) op de koop en installatie terugvragen bij de belastingdienst. Dit is heel simpel te doen en op de website van Milieu Centraal. Hier staan een aantal handige stappen die u kunt volgen.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

SEEH is een subsidie voor woningeigenaren en VvE’s. Wilt u energiebesparende maatregelen laten uitvoeren? Of een rapport laten maken om te zien welke maatregelen u in uw woning kunt nemen? Dan kunt u hier meer lezen over de subsidie. Deze subsidie loopt t/m december 2020.

 

Vragen?

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente. 

Nieuwsberichten

Wilt u weten welke duurzame activiteiten er in Rhenen georganiseerd worden? Kijk dan bij de nieuwsberichten. 

© 2020 Duurzaamrhenen.nl